Grafima, Biroexpo, Pakam 2022

15-09-2022 11:46

GRAFIMA, međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, najreprezentativnija je regionalna sajamska manifestacija namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana.

Već decenijama je cilj i misija ove maniferstacije da na najbolji način integriše mašinsku industriju, informaciono-komunikacione tehnologije, kreativno-umetničke grafičke žanrove i veštine, namenski IC i dizajnerski hardver i softver u profesionalni, edukativni i vizuelni sajamski izazov visokog međunarodnog formata.

Pod sloganom "Više boje" posetiocima će se ove godine predstaviti više od 70 izlagača različitih profila iz desetak zemalja, a ponudiće izuzetno bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, rezervnih delova i komponenti, polovnih grafičkih mašina, kontrolnih i mernih uređaja i opreme, mašina i opreme za reciklažu otpadnih materijala, sirovina i repromaterijala, ali i finalnih proizvoda grafičke industrije, kreativne i papirne industrije.

Domaćin Grafime 2022. je kompanija Igepa Cartacell, članica Igepa Group, vodećeg specijalizovanog evropskog distributera papira sa preko 50.000 klijenata u 25 zemalja širom sveta, na preko 75 lokacija. Sa 3.500 zaposlenih i prometom od preko 1,8 miliona tona papira, grupacija ostvaruje ukupni godišnji promet od preko dve milijarde evra. Kompaniju Igepa Cartacell odlikuje širok dijapazon proizvoda, kao što su grafički i ambalažni papiri i kartoni, materijali za vizualnu komunikaciju i oglašavanje, ali i mašine za digitalnu štampu velikih formata. Domaćin Grafime predstavlja i nekoliko grafičkih hardverskih aduta bez kojih je svaki posao u vezi sa reklamnim tehnologijama i hardverom gotovo nezamisliv.

Kao i nekoliko prethodnih godina, akcenat stručnog i pratećeg programa ovogodišnje Grafime stavljen je na tehnologiju štampe, grafički dizajn i reklamni materijal. Pored stručnih predavanja i prezentacija novih tehnologija i dostignuća od strane vrhunskih predavača i demonstratora, za posetioce će ponovo biti otvorena "Ulica kreativnih rešenja", koja promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna, a biće aktivna i "Berzа korišćenih mašina", posebno zanimljivа za one koji tek počinju posao u ovoj branši.

Prateći program Grafime sadrži teme iz različitih oblasti i od eminentnih predavača i prezentera. Tako će posetioci moći da saznaju više o "Primeni dizajna u praksi", "Pametnim tekstilima", "Standardizaciji grafičke proizvodnje", "Tipografiji i retipografiji secesije", "Digitalnoj pripremi za flekso štampu", "Upravljanju bojom u grafičkoj i ambalažnoj industriji", "Ambalaži (iskustva iz nastave i prakse)", "Digitalizaciji u proizvodnji ambalaže", domaćin je pripremio i prezentaciju printera Handtop 3200UV itd.

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, stručni žiri Beogradskog sajma dodeljuje tradicionalne simbolične nagrade - Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat. Priznanja će dobitnicima biti uručena u petak, 23. septembra, u 15 časova.

U isto vreme i na istom mestu gde i Grafima, održava se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme - Biro-Expo, tematski usmeren na kancelarijsko poslovanje (kancelarijski nameštaj, biro mašine i pribor, kancelarijski materijal, poslovna i dekorativna galanterija...)

Prvi Sajam pakovanja i ambalaže PAK-AM nova je zvezda na domaćem sajamskom nebu. Ova specijalizovana manifestacija, koja obuhvata najrazličitije segmente pakovanja i ambalaže, kao i mašine i opremu namenjenu ovoj industrijskoj grani, komplementarna je pokroviteljskoj i sveobuhvatnijoj Grafimi i predstavlja njen novi kvalitet. Cilj nove manifestacije, koja treba da okupi proizvođače ambalaže i pakovanja od drveta, stakla, plastike, papira, kartona, proizvođače etiketa, jeste predstavljanje i promocija novih proizvoda, upoznavanje sa inovacijama i novim trendovima iz ovih oblasti, uspostavljanje novih kontakata i obnavljanje već postojećih, edukacija kroz prateći program.

Projektni tim sajmova GRAFIMA, BIRO-EXPO i PAK-AM čine Aleksandar Pavić, koordinator projekata, i Ljiljana Mandić Andrejević, saradnik na projektima, tel. +381 11 2655-831, +381 11 2655-121

Radno vreme Grafime je 21 - 23. septembra od 10 do 18 časova, 24. septembra od 10 do 17 časova.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 300 (za učenike i studente 200), a parking je 150 dinara po satu.

Share this article to:
Organizator
Domaćin sajma
Medijski partneri
Hotel partneri
Dodaj u moj kalendar
Dodaj u moj kalendar 21-09-2022 24-09-2022 Europe/Belgrade Sajam GRAFIMA Beograd, Srbija
Zemlje
  • Srbija 665
  • Bosna i Hercegovina 107
  • Hrvatska 46
Ukupan broj učesnika: 915

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.