POČELA GRAFIMA

09-10-2023 13:13

Sajam grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima počeo je u ponedeljak 9. oktobra sa radom u Hali 4 Beogradskog sajma.

Sajam je svečano otvorio Frank Van Deursen, generalni menadžer kompanije Cron-Europe, domaćina ove sajamske manifestacije. U svom pozdravnom izlaganju pohvalio je uspešnu saradnju sa ovdašnjom kompanijom Prepress.

Cron-Europe prisutna je sa svojim mašinama u najvećim štamparskim kompanijama. CRON-Europe je podružnica svetske kompanije Hangzhou CRON Machineri & Electronics Co. Ltd, osnovane 1992. godine kao visokotehnološko preduzeće posvećeno istraživanju i proizvodnji pripremne proizvodnje. Tokom poslednjih 20 i više godina, kompanija se etablirala kao vodeči proizvođač CTP-a u svetu sa ogromnim portfoliom proizvoda koji obuhvataju čitav spektar digitalne pripreme za štampu, uključujući UV, termičke i CTP velike formate.

Miša Čugurović, predsednik organizacionog odbora Grafime i predsednik Grupacije grafičke industrije Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije, ukazao je na činjenicu da je na Grafimi sve više i više mašina, što znači da firme u ovoj branši imaju posla i motiva da rade. Rekao je i da je fond izloženih mašina reprezentativan i da prati svetski tehnološki korak. Povoljna je okolnost, naglaqsio je Čugurović, i što se cena papira u Evropi stabilizovala na nivou od pre ukrajinske krize.

Grafima je najstarija i najveća regionalna sajamska manifestacija namenjena promociji tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu i reklamnoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih grana. Integriše mašinsku industriju, informaciono-komunikacione tehnologije, kreativno-umetničke grafičke žanrove i veštine, namenski IC i dizajnerski hardver i softver u profesionalni, edukativni i vizuelni sajamski izazov visokog međunarodnog formata.  

Ove godine predstavlja se više od 70 izlagača različitih profila iz desetak zemalja, a u ponudi je bogat izbor mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, rezervnih delova i komponenti, polovnih grafičkih mašina, kontrolnih i mernih uređaja i opreme, mašina i opreme za reciklažu otpadnih materijala, sirovina i repromaterijala, ali i finalnih proizvoda grafičke industrije, kreativne i papirne industrije.

Stručni i prateći programa uključuje radionice, predavanja i panel-diskusije, a akcenat je na tehnologiji štampe, grafičkom dizajnu i reklamnom materijalu.

Najkvalitetnije grafičke proizvode u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, čekaju simbolične nagrade - Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

U istom terminu, i u istoj Hali 4, biće održavaju se i Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme BIRO-EXPO i Sajam ambalaže i pakovanja PAK-AM.

Radno vreme sajmova GRAFIMA, BIRO-EXPO i PAK-AM je 9. i 10. oktobra od 10 do 18 časova, a 11. oktobra od 10 do 17 časova.

Ulaznica se plaća 450 dinara, a parking u sajamskom krugu 150 dinara po satu.

Share this article to:

Ne propustite događaj

Registracija je otvorena do 15.09.2024.
Organizator
Domaćin sajma
Medijski partneri
Hotel partneri
Dodaj u moj kalendar
Dodaj u moj kalendar 18-09-2024 20-09-2024 Europe/Belgrade Sajam GRAFIMA Beograd, Srbija
Zemlje
  • Srbija 244
  • Crna Gora 14
  • Severna Makedonija 4
Ukupan broj učesnika: 276

Cenimo Vašu privatnost

Mi i naši partneri skladištimo ili pristupamo informacijama na uređajima, kao što su kolačići i obrađujemo lične podatke, poput jedinstvenih identifikatora i standardnih informacija koje uređaj šalje u dole navedene svrhe. U takve svrhe možete kliknuti na saglasnost za obradu našeg i naših partnera. Ili možete da kliknete da odbijete pristanak ili pristupite detaljnijim informacijama i promenite svoje želje pre nego što pristanete. Vaše postavke će se odnositi samo na ovu veb lokaciju. imajte na umu da za obradu vaših ličnih podataka možda neće biti potreban vaš pristanak, ali imate pravo da prigovorite takvoj obradi. U bilo kom trenutku možete promeniti svoje postavke vraćanjem na ovu veb stranicu ili posetite našu politiku privatnosti.